Šogad oktobrī sieviešu ekonomisko iespēju veicināšanas ar uzņēmējdarbības palīdzību projekts “Viņa pārveido pasauli” atgriežas Vinhūkā, Namībijā, un Lusakā, Zambijā – vēl spēcīgāks, atbalstošāks un tīklotāks, ar vēl vairāk Āfrikas uzņēmējām!

Pirmo reizi uzsākts 2022. gada augustā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paspārnē, tas ir pirmais Latvijas attīstības sadarbības projekts Subsahāras Āfrikā. Tas ir vērsts uz Zambijas, Namībijas un, sākot ar 2023/2024. gadu, arī Zimbabves jauno un topošo uzņēmēju iespēju veicināšanu. “Viņa pārveido pasauli” komanda uzskata, ka tā būs lieliska iespēja ikvienam, kas vēlas papildināt savas zināšanas un pieredzi digitalizācijas, inovāciju, sieviešu līdzdalības un līderības jomā, lai stiprinātu savus sabiedriskos un uzņēmējdarbības tīklus Āfrikas un Eiropas kontinentos.

Lai palīdzētu jaunajām uzņēmējām īstenot savus sapņus, Latvijas ekspertu komanda pilotprojekta ietvaros ar Āfrikas kolēģiem apmainījās ar pieredzi un labās prakses piemēriem ekonomikas pārveides, ekonomikas diversifikācijas, eksporta stratēģiju un valsts zīmolvedības jomā. Tā 2022. gada oktobrī tematiskajos semināros Lusakā un Vindhukā tika iesaistīti 147 Zambijas un Namībijas pārstāvji no valdības, NVO un komercorganizācijām. Šogad “Viņa pārveido pasauli” komanda uz Namībiju un Zambiju ieradīsies tādi Latvijas eksperti un profesionāļi kā:

  • Inese Voika, pieredzējusi politiķe, pretkorupcijas eksperte un sieviešu līderības eksperte;
  • Girts Greiskalns, pieredzējis uzņēmējdarbības eksperts, kurš specializējas digitalizācijas un zaļās enerģijas jomā;
  • Olga Karuna, koučinga un uzņēmējdarbības mentoringa eksperte;
  • Enno Ence, Eiropas Savienības akreditēts inovāciju eksperts un mentors;
  • Prof. Ieva Jākobsone Bellomi, sieviešu ekonomisko iespēju veicināšanas un līderības eksperte.

Otrajā sezonā “Viņa pārveido pasauli” uzsāks Uzņēmējdarbības izglītības programmu, Treneru apmācības programmu, Digitalizācijas programmu, Pilsoniskās līdzdalības programmu un Sieviešu līderības programmu Namībijā; Uzņēmējdarbības izglītības programmu, Treneru apmācības programmu, Inovāciju vērtību radīšanas programmu un Sieviešu spēcināšanas un līderības programmu Zambijā; un Uzņēmējdarbības izglītības programmu (tiešsaistes kurss), Inovāciju vērtību radīšanas programmu (tiešsaistes darbnīcas) Zimbabvē. Programma sastāvēs no trim daļām:

  • Intensīvas trīs dienu treniņnometnes Lusakā, Zambijā (2023. gada 10.-12. oktobrī) un Vindhukā, Namībijā (2023. gada 17.-19. oktobrī). Šīs mācību nometnes būs orientētas uz problēmu risināšanu un sniegs dalībniekiem zināšanas par 21. gadsimta uzņēmējdarbības pamatelementiem, ideju izstrādes procesiem, komandas veidošanu un ideju pārdošanu. Tās dalībniecēm piedāvā arī lielisku iespēju dibināt kontaktus ar profesionāļiem un vienai ar otru.
  • Tiešsaistes tīklošanas pasākums 2023. gada decembrī, kurā dalībnieces tiksies ar programmas līdzdalībniecēm no Namībijas, Zambijas un Zimbabves. Tas ļaus viņām iesaistīties Visāfrikas sieviešu uzņēmēju tīklā un gūt labumu no uzņēmējdarbības veikšanas visā Āfrikas kontinentā.
  • Praktiski iknedēļas tiešsaistes kursi no 2024. gada janvāra līdz maijam, kurus pasniegs mūsu profesors Maikls Vellss. Kursā piedalīsies visas projekta dalībnieces, kā arī mūsu studenti no Riga Business School. Tas nodrošinās starptautiskās sadarbības iespējas. Kursa laikā visi studenti strādās komandās un izstrādās īpaši zemu izmaksu prototipu, ko pārdot klientiem. Pabeidzot šo kursu ar minimālo sekmīgo vērtējumu, dalībnieces saņems Riga Business School sertifikātu, kas palīdzēs viņām nostiprināt savu profesionālo karjeru.

Programma noslēgsies 2024. gada maijā ar sertifikātu pasniegšanas ceremonijām Vinhukā, Namībijā, un Lusakā, Zambijā.

Projektu atbalsta Latvijas Republikas Ārlietu ministrija (projekts tiek finansēts Latvijas valdības atbalstīto attīstības sadarbības grantu ietvaros), Latvijas diasporas eksperti no kustības #esiLV, Riga Business School, Business Financial Solutions, Namībijas Investīciju veicināšanas un attīstības padome, Namībijas Zinātnes un tehnoloģiju universitāte – NUST Namībijā, Zambijas Attīstības aģentūra, Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības ministrija, Lusakas Universitāte Zambijā un Nacionālā zinātnes un tehnoloģiju universitāte Zimbabvē.

Papildu informācija:

Share This Story, Choose Your Platform!