Aicinām interesentus uz RTU RBS Baltijas Finanšu centra (BFC) pirmā pētījuma prezentāciju un diskusiju “Hipotekārā kreditēšana un konkurences veicināšana: Laiks pārslēgt ātrumu?” 2024. gada 8. novembrī plkst. 9.00-11.30 ES mājā, Rīgā, Aspazijas bulvārī 28.

Lai veicinātu pierādījumos balstītu diskusiju un piedāvātu priekšlikumus tirgus attīstībai, BFC ir veicis neatkarīgu pētījumu, kas analizē Latvijas un pasaules praksi hipotekāro kredītu tirgus dizainā un konkurences veicināšanā.

Pasākumā tiks prezentēti pētījuma secinājumi un diskutēts par šādiem jautājumiem:

  • Kādu hipotekāro tirgu vēlamies attīstīt nākamo 5-10 gadu laikā un kas mums šobrīd pietrūkst efektīvam konkurences procesam?
  • Vai līdz šim ieviestie risinājumi konkurences uzlabošanai būs pietiekami, ņemot vērā citu valstu pieredzi?
  • Kurš ir atbildīgs par konkurences veicināšanu finanšu sektorā un kā būtu iespējams stiprināt konkurences veicināšanas pieeju, balstoties pasaules labākajā praksē?

Diskusijā piedalīsies:
Skaidrīte Ābrama, Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja
Arvils Ašeradens, Finanšu ministrs
Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas prezidents
Uldis Cērps, Finanšu nozares asociācijas vadītājs
Ainārs Balcers, Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs
Tīna Lūse, FinTech Latvija Asociācijas vadītāja
Kristīne Dambe, BFC direktore

Moderators – Ainārs Ozols, BFC attīstības padomes priekšsēdētājs

Programma

Pasākums notiks latviešu valodā, būs pieejama tulkošana angļu valodā.

Lūdzam aizpildīt reģistrācijas formu līdz 5. novembrim. Vietu skaits ierobežots. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar BFC pārstāvi Māru Robežnieci: mara.robezniece@rbs.lv.

Pētījums tiek īstenots Eiropas Komisijas Atveseļošanas un noturības mehānisma finansētā projekta Nr. 5.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/001 “Zināšanu un pētniecības kapacitātes stiprināšana noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas, finanšu tehnoloģiju un sektora analīzes jomās” ietvaros. Pētījuma autori ir BFC ekonomisti un eksperti Kristīne Dambe, Andrejs Jakobsons un William Schaub.

Share This Story, Choose Your Platform!