Sākot ar 2024./2025. akadēmiskā gada uzņemšanu, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultāte (DTF) akadēmiskā maģistra līmeņa studiju programmā “Ķīmija un ķīmijas tehnoloģija” tiek piedāvāta jauna specializācija “Biotehnoloģijas”, kas apvieno zināšanas dabaszinātnēs ar uzņēmējdarbību.

Šī inovatīvā specializācija ir izstrādāta sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu (Riga Business School), piedāvājot studentiem iespēju praktiskās zināšanas dabaszinātnēs apvienot ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un vadīšanai būtiskajām prasmēm.

Galvenās specializācijas priekšrocības:

Biotehnoloģiju zināšanu un uzņēmējdarbības kombinācija: Līdz ar pamata studiju kursiem studentiem būs iespēja vienlaikus attīstīt uzņēmējdarbības un inovāciju prasmes, piedaloties Rīgas Biznesa skolas (Riga Business School) kursu programmā. Šīs prasmes ir būtiskas veiksmīgu jaunuzņēmumu veidošanai šajā strauji augošajā jomā.

Vides un industriālā biotehnoloģija ar starptautisku pieredzi: Tiem, kas vēlas starptautisku pieredzi un padziļinātu specializāciju, būs alternatīva iespēja studēt vides un industriālās biotehnoloģijas tematus kādā no sadarbības augstskolām ārzemēs ERASMUS+ programmas ietvaros. Šī starptautiskā pieredze paplašinās studentu redzesloku un sniegs vērtīgas zināšanas.

Praktiska pieredze un inovācijas: Programma piedāvā praktiskus kursus un projektus, kas ļaus studentiem izmantot iegūtās zināšanas reālu problēmu risināšanai. Šāda pieeja veicina gan zinātnisko izcilību, gan uzņēmējdarbības prasmes.

Jaunās specializācijas mērķis ir sagatavot nākotnes līderus, kas spēs izmantot biotehnoloģiju potenciālu, lai risinātu globālus izaicinājumus un veicinātu inovācijas. Šī specializācija ir izstrādāta, lai nodrošinātu studentiem nepieciešamās zināšanas un prasmes, kas palīdzēs viņiem kļūt par veiksmīgiem profesionāļiem un uzņēmējiem.

Saziņa jautājumu gadījumā:

Ieva.Jaunzeme@rtu.lv (par programmu “Ķīmija un ķīmijas tehnoloģija”)

Marta.Zemite@rtu.lv (par specializāciju “Biotehnoloģijas”)

Share This Story, Choose Your Platform!