Pirmdien, 28. oktobrī, Cēsu novadā tiks organizēts inovatīvs izglītības pasākums-loģikas spēle “Cēsis Puzzle Day”, kurā piedalīsies 25 vidusskolēnu komandas jeb 75 vidusskolēni no Cēsu novada izglītības iestādēm. Spēles ietvaros 10. līdz 12. klases izglītojamo komandas risinās 10 loģikas uzdevumus, kas balstīti prestižās Hārvarda Universitātes loģikas spēles izstrādātajos principos.

Spēles mērķis ir pilnveidot izglītojamo komandas sadarbības prasmes, problēmu risināšanas tehnikas, radošo un kritisko domāšanu, kas ir būtiski priekšnoteikumi STEM prasmju attīstīšanā.

Loģikas spēli organizēs Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība. Pasākums norisināsies Kosmosa izziņas attīstības centrā, Cīrulīšu ielā 63, Cēsīs, Cēsu novadā.

Piecas pirmās komandas, kuras saņems augstāko rezultātu, iegūs iespēju piedalīties Riga Business School līderu programmā Future Changemakers Academy: Digitālā satura veidotājs no 9. novembra līdz 21. decembrim. Pārējie dalībnieki saņems balvas no Luminor bankas.

Cēsu novada pašvaldībā loģikas spēle “Puzzle Day” tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ilgtspējas ietvaros ar mērķi nodrošināt izglītības pakalpojuma daudzveidību.

Linda Markus-Narvila, Cēsu novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja: “Viena no Cēsu novada pašvaldības aktualitātēm izglītībā ir izglītības pakalpojuma daudzveidības nodrošināšana visos izglītības posmos. Mūsdienu izglītības pakalpojuma neatņemama sastāvdaļa ir tehnoloģijas un inovācijas. Tāpēc loģikas spēle “Puzzle Day” ir atbilstoša platforma, lai attīstītu izglītojamo kritisko domāšanu un problēmu risināšanas prasmes. Spēles laikā izglītojamie risinās loģikas uzdevumus, izmantojot savu radošumu un problēmu risināšanas prasmes.”

Loģikas spēles ieviešana Cēsu novada izglītības iestāžu 10.-12. klases izglītojamiem nodrošinās iespēju parādīt savu prasmi nestandarta uzdevumu risināšanā un attīstīs spēju efektīvi strādāt komandā, kas veicinās izglītojamo prasmju attīstību STEM jomā, kā arī var kļūt par kopīgu izglītības un inovāciju platformu gan skolēniem, gan skolotājiem.

Latvijā loģikas spēle “Puzzle Day” ir organizēta Rīgas pašvaldībā, Ogres novada un Siguldas novada pašvaldībās.

Share This Story, Choose Your Platform!