Riga Business School (RBS) kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība uz turpmākajiem diviem gadiem ir pagarinājusi līgumu ar starptautisko naudas atmazgāšanas apkarošanas speciālistu sertificēšanas asociāciju ACAMS, lai nodrošinātu iespēju turpināt speciālistu sagatavošanu starptautiski atzītu CAMS (AML) un CGSS (sankcijas) sertifikātu iegūšanai. Ar šo RBS nostiprina savas pozīcijas kā viens no vadošajiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas un starptautisko sankciju speciālistu apmācību nodrošinātājiem reģionā.

Kā viens no vadošajiem partneriem reģionā, RBS kopš 2017. gada sadarbojas ar ACAMS, lai apmācītu speciālistus, kuru darbs ir saistīts ar finanšu noziegumu atklāšanu un novēršanu. ACAMS ir lielākā starptautiskā organizācija, kas veicina zināšanu un prasmju attīstību AML, terorisma finansēšanas novēršanas (CFT) un sankciju ievērošanas jomās. Atjaunotais līgums sniedz iespēju turpināt apmācīt speciālistus, kuriem ir būtiska loma finanšu un tiesību aizsardzības nozarēs.

RBS piedāvā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (AML) speciālistu sagatavošanas kursus, kuru mērķis ir palīdzēt kandidātiem iegūt CAMS (Certified Anti-Money Laundering Specialist) sertifikātu. Mācību ilgums ir sešas nedēļas, un tās notiek hibrīda formātā – gan klātienē, gan tiešsaistē. Mācību laikā tiek padziļināti aplūkotas tādas tēmas kā nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas tipoloģijas, riski, apkarošanas metodes un starptautiskie standarti. Papildus dalībniekiem ir iespēja konsultēties ar sertificētu pasniedzēju un dalīties pieredzē ar citiem nozares profesionāļiem.

Papildus CAMS kursiem RBS piedāvā arī sertificētu starptautisko sankciju speciālistu sagatavošanas kursus, kas vērsti uz CGSS (Certified Global Sanctions Specialist) sertifikāta iegūšanu. Kurss paredzēts profesionāļiem, kas darbojas tādās jomās kā finanšu pakalpojumi, IT, imports/eksports, loģistika un juridiskās konsultācijas. Mācību mērķis ir nodrošināt dalībniekiem zināšanas par sankciju režīmiem, to ieviešanu, sankciju risku vadību un potenciālajām sankciju neievērošanas sekām. Kursa fomāts arī veidots 6 moduļos.

Lai kvalificētos dalībai CAMS un CGSS kursos, kandidātiem jāatbilst ACAMS noteiktajām prasībām un jāsasniedz vismaz 40 punkti ACAMS pieteikuma vērtējumā. Šos punktus var iegūt, ņemot vērā izglītību, darba pieredzi AML, sankciju vai līdzvērtīgās jomās un dalību specializētās apmācībās.

Inese Muzikante, RBS direktora pienākuma izpildītāja: “Šī gada 30. septembrī mācības uzsāka jauna AML speciālistu sagatavošanas kursu grupa, kurā piedalās 16 dalībnieki. Turpmākās sešas nedēļas viņi mērķtiecīgi virzīsies tuvāk CAMS sertifikāta iegūšanai. Grupā pārstāvji ir gan no vietējiem uzņēmumiem, gan starptautiskām organizācijām, tai skaitā bankām, specializētu finanšu pakalpojumu un grāmatvedības uzņēmumiem. Kopš 2017. gada RBS AML un sankciju speciālistu sagatavošanas kursos ir piedalījušies 211 dalībnieki, pārstāvot gan valsts, gan privātā sektora organizācijas. Mācību laikā dalībnieki iegūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskas prasmes, kas ir būtiskas ikdienas darbā ar finanšu noziegumu novēršanu, vienlaikus gatavojas arī sertifikācijas eksāmenam.”

Mārcis Senkēvičs, VID Nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pārvaldes Pirmās darījumu uzraudzības daļas galvenais nodokļu inspektors: “RBS rīkotais sagatavošanās kurss ļoti palīdzēja eksāmena nokārtošanā, īpaši tāpēc, ka gan kurss, gan eksāmens notiek angļu valodā. Nodarbību laikā bija iespēja dalīties pieredzē, uzdot jautājumus un gūt ieskatu eksāmena niansēs. Pasniedzēja dalījās ar aktuālākajām tendencēm un palīdzēja sagatavoties eksāmenam.”

Pieteikties sertificētu starptautisko sankciju speciālistu sagatavošanas kursiem (CGSS) iespējams līdz 2025. gada 7. janvārim, jo kurss sāksies 2025. gada 28. janvārī. Savukārt, nākamā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas speciālistu (CAMS) sagatavošanas grupa uzsāks mācības 2025. gada martā (pieteikšanās līdz 2025. gada 19. februārim). Vairāk informācijas par kursiem pieejama Riga Business School mājaslapā: https://rbs.lv/courses/financial-industry-program/

Share This Story, Choose Your Platform!