Pagājušā piektdienā, 19. aprīlī, RTU Riga Business School aizvadīja pirmo Absolventu dienu.. Šī pusdienas konference pulcēja RTU RBS absolventus, lektorus un paneļdiskusiju dalībniekus, kā arī izcilus vietējos un starptautiskos galvenos runātājus Pasākums bija veltīts tehnoloģiju un līderības tēmām, realizējot RTU RBS stratēģiskās iniciatīvas. Tajā tika piedāvāta dinamiska tīklošanās iespēja, veicinot dziļāku izpratni par abām aktualitātēm.

Pasākumu atklāja RTU Riga Business School direktors Klaudio Rivera un RTU RBS Konsultatīvās padomes līdzpriekšsēdētājs Viesturs Kuļikovskis.

Atskatoties uz notikušo pasākumu, Klaudio Rivera dalījās pārdomās: “Viena no mūsu galvenajām prioritātēm ir atjaunot un stiprināt saiknes ar mūsu absolventu kopienu. Esam apņēmušies veidot spēcīgu līderu tīklu mūsu reģionā. Mūsu izglītības iespējas neapstājas ar diplomu iegūšanu – izlaidums, lai arī nozīmīgs, ir tikai viens posms ceļojumā ar alma mater. Izglītības iestādei jākļūst par mājām, nevis par viesnīcu. Studenta ceļš skolā ir bez izbraukšanas datuma. Mūsu kopienas zināšanu, kontaktu, pieredzes un resursu bagātība ir tik vērtīga, ka to izmantošana tikai uz dažiem gadiem būtu patiesi liels zaudējums.”

Pēc ievadvārdiem, konferenci atklāja Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnesis Pēteris Zilgalvis, kurš izklāstīja mākslīgā intelekta pārvaldības jautājumus. Turpinājumā norisinājās paneļdiskusija “Izzinot tehnoloģiju virsotnes: ietekme uz uzņēmējdarbību un spēja pielāgoties”, kurā piedalījās RTU Riga Business School absolventi un IT un tehnoloģiju nozares profesionāļi Artūrs Pielēns-Pelēns, Guna Soloveja un Antra Zālīte. Viņi pārstāv tādus nozīmīgus Latvijas uzņēmumus kā Tet, Squalio un Visma.Diskusijas norisi koordinēja tehnoloģiju eksperts un RTU Riga Business School pasniedzējs Jānis Paksis.

Eric S. Pelletier savā uzrunā izklāstīja “Organizāciju patoloģiju”, kas deva ieskatu uzņēmumu strukturālajās problēmās. Tālāk notika paneļdiskusija “Nākotnes līderu veidošana: kāds ir jaunais vienādojums?”, kurā piedalījās Katrīne Judovica, Viesturs Kuļikovskis, Gregs Materss un Jeļena Gavrilova. Diskusiju vadīja Inese Eglīte.Visi dalībnieki un moderatore ir RTU Riga Business School profesionālās un augstākās vadības MBA programmas absolventi, un daži no viņiem arī pievienojušies RBS mācībspēkiem.

Pēc tam Rafaels Veutss (Raphael Weuts), vairāku Beļģijas valdības veselības aprūpes aģentūru mākslīgā intelekta operāciju direktors un viesprofesors mākslīgā intelekta jomā Lēvenes Universitātē, diskutēja par “Labas mākslīgā intelekta politikas veidošanu: organizācijām, valstīm un sev”. Konferences daļu noslēdza kiberdrošības un digitālās politikas eksperte, Ukrainas digitālās transformācijas ministra padomniece Ieva Ilves, kura dalījās atziņās par “Digitāliem riskiem un iespējām mākslīgā intelekta laikmetā”.

Ilze Kauce, RTU Riga Business School Absolventu asociācijas prezidente, dalījās pārdomās par pasākuma nozīmi un nākotnes perspektīvu:

“Absolventi ir būtiska RBS zīmola un kopējās veiksmes daļa. Šī izpratne ir kopīga gan Rīgas Biznesa skolai, gan Absolventu asociācijai, tāpēc Absolventu dienas radīšana un uzsākšana ir loģisks šīs saprašanās rezultāts. Mūsu mērķis ir attīstīt jaunus formātus, kas ļautu RBS biznesa kopienai pulcēties, dalīties zināšanās un veidot kontaktus ar līdzīgi domājošiem profesionāļiem. Šādas iniciatīvas ne tikai stiprina RBS, bet arī padziļina tās pamatvērtības un veicina iespējas mūsu kopienai!”

Pasākums norisinājās SEB Global Services biznesa pakalpojumu centra telpās Rīgā, par ko sirsnīgs paldies mūsu draugiem, kā arī Swedbank absolventiem par mobilā POS termināļa nodrošināšanu, lai pasākuma laikā atvieglotu līdzekļu vākšanu. Pateicoties klātesošo viesu atvērtībai un lieliskajai Absolventu asociācijas iniciatīvai, pasākuma laikā ir izdevās savākt vairāk nekā tūkstoti eiro, kas paredzēti, lai atbalstītu Absolventu asociācijas aktivitātes un absolventu kopienas attīstību, kā arī sniegtu atbalstu ambicioziem studentiem bakalaura studiju programmās, RBS Izcilības stipendijas formātā. Absolventu asociācijas ziedojumumu kontu arvien ir iespējams papildināt, plašāku informāciju var atrast šeit: https://rbs.lv/alumni/support/

Share This Story, Choose Your Platform!