Riga Business School pievienojas Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas iniciatīvai un piedalās sarunu festivālā LAMPA uz skatuves “Sociālo uzņēmēju Zvaigznājs” 10. jūnijā plkst. 12.30 ar diskusiju “Kad Latvijā inovē izglītību, tiekam līdz Hārvardai, Bufalo un MIT”.

Hārvarda, MIT un Bufalo nekad nebūtu Latvijas izglītības sistēmas dienas kārtībā, ja nebūtu pārliecinošu vizionāru un drosmīgu darītāju.

2019.gadā tika lemts par augstskolu mācībspēku vešanu uz Bufalo universitāti, Ņujorkas štatā, ASV, apgūt digitālās prasmes. Savukārt, 2022.gadā tika uzsākta gan MIT Līderu programma, kas ļauj augsta līmeņa vadītājiem izglītībā, valsts pārvaldē un uzņēmumos apgūt labākās prakses efektīvai izglītības inovāciju ieviešanai. RBS virzīja arī Hārvarda universitātes profesora David J. Malan datorzinātņu mācību kursa CS50x ienākšana Latvijā, to lokalizējot un piedāvājot vietējām skolām.
Mācāmies no pasaules labākā satura un pārnesam to šeit Latvijā!

Šo diskusiju vadīs Klaudio Rivera, RTU RBS MIT J-WEL projekta direktors, dekāna vietnieks un Riga Business School topošais direktors.

Inovāciju izglītības programmas gaidāmajā diskusijā pārstāvēs:

  • Anita Gaile (Buffalo programma), Pārmaiņu arhitekte, lektore Riga Business School un LU, biznesa vadītprasmju trenere un koučs;
  • Māra Ozola (Harvard CS50x programma), Datorikas un programmēšanas skolotāja Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijā un Rūjienas vidusskolā;
  • Claudio Rivera (MIT programma).

Skatuve “Sociālo uzņēmēju Zvaigznājs” piedāvā daudzveidīgu un aizraujošu programmu ar vairāk kā 10 dažādiem pasākumiem visa festivāla garumā, kuri iedvesmos, informēs un sniegs praktiskas zināšanas ne tikai par sociālo uzņēmēju ikdienu, bet fokusēsies uz 3 galvenajām tēmām – sociālā uzņēmējdarbība, iekļaujoša sabiedrība un inovācijas izglītībā.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, iesaistot savus biedrus – sociālos uzņēmējus un sociālās uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas – piedāvā iesaistošu platformu diskusijas rosināšanai par sociālo uzņēmēju radītajām pārmaiņām iekļaujošas sabiedrības veicināšanā un izglītības inovāciju veidošanā. Savukārt, pasākumu starplaikos, ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties sociālā uzņēmuma “Zvaigznāja komanda” radošajās un muzikālajās aktivitātes, pieredzot radošās platformas Zvaigznāja kubs darbību!

Vairāk informācijas par diskusiju: https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/2188

Moderators

Klaudio Rivera,
RTU RBS MIT J-WEL projekta direktors, dekāna vietnieks un Riga Business School topošais direktors.

Harvard CS50x programama

Māra Ozola,
Datorikas un programmēšanas skolotāja Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijā un Rūjienas vidusskolā; • MIT programmu – (informācija sekos).

Buffalo programma

Anita Gaile,
Pārmaiņu arhitekte, lektore Riga Business School un LU, biznesa vadītprasmju trenere un koučs.

Share This Story, Choose Your Platform!