Šī gada 27.aprīlī dizaina un tehnoloģiju skolotāji aicināti piedalīties seminārā “Dizains izglītībā”, lai gūtu iedvesmu no ekspertiem dizaina jomā, kā arī praktiski iepazītu izstrādātos mācību materiālus un metodiku “Dizains un tehnoloģijas II” vidusskolas kursam. Semināru organizē Riga Business School kā RTU struktūrvienība. 

Seminārā Jānis Ķīnasts kliedēs mītus par dizaina domāšanu, vērsīs uzmanību uz dizaina saikņotību laikā un telpā un sniegs kritisku ieskatu dizaina “praxis” – integrētā teorijas un prakses procesā, kurā metožu spēks slēpjas to pielietojamībā un pielāgojamībā. Jānim ir bakalaura grāds vides zinātnē un maģistra grāds mākslā ar specialitāti dizainā. Pēdējo desmit gadu laikā stažējies ne tikai Latvijā, bet arī Grieķijā, Ēģiptē, Tasmānijā, Azerbaidžānā un īsu brīdi arī Honkongā. Ar pieredzes stāstiem no jaunuzņēmēju pasaules dalīsies Riga Business School lektors un dizaina domāšanas koučs Kārlis Jonāss. Ikdienā Kārlis atbalsta komandas problēmu formulēšanā un risināšanā. Vadījis vairāk nekā 100 dizaina sprintus, lai palīdzētu komandām validēt savas uzņēmējdarbības idejas.

Semināra otrajā daļā skolotāju Evijas Rozentāles un Ances Kanceres vadībā dalībnieki praktiski iepazīs prototipēšanas temata izstrādātos mācību materiālus –  analīzes prototipu piemērus un sastādīs un apspriedīs testēšanas plānu. Seminārs būs īpaši aktuāls skolotājiem, kuri vada dizaina un tehnoloģiju kursus vidusskolā.

Programma

10.00 – 10.05  Semināra atklāšana, ievads par dienu

Linda Sinka, RTU Riga Business School projektu vadītāja

10.05 – 11.30 Dizains kā zināšanu ainava

Jānis Ķīnasts, Dizainers

11.45 – 12.30 Dizaina domāšanas pieredzes stāsti no jaunuzņēmumu pasaules

Kārlis Jonāss, Dizaina domāšanas koučs

12.30 – 13.30 Pusdienu pauze

13.30 – 14.30 Praktiska nodarbība –  Prototipēšanas un testēšanas plānu izveide, balstoties uz daudzveidīgu prototipu piemēriem

14.45 – 15.30 Prototipēšanas un testēšanas plānu analīze, metožu pārskats un kopsavilkums

Evija Rozentāle, Rīgas Kultūru vidusskolas direktora vietniece, “Dizains un tehnoloģijas II” skolotāja

Ance Kancere, Siguldas pilsētas vidusskolas “Dizains un tehnoloģijas II” skolotāja, izglītības projektu un programmu koordinatore Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrā

15.45 – 16.00 Semināra noslēgums

Reģistrācija semināram līdz 24.aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu: https://bit.ly/3UeQbkd

Seminārs norisināsies Riga Business School telpās, Skolas ielā 11, Rīga. Nodrošināsim kafijas pauzes un uzkodas, pusdienās dalībnieki aicināti doties pēc ieskatiem ārpus semināra telpām. 

Mācību materiāli izstrādāti sadarbībā ar Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienību un Valsts Izglītības satura centru, aprobācijā iesaistītajiem skolotājiem un universitātes mācībspēkiem. Finansē Eiropas Sociālais fonds projekta Nr.8.3.2.2/16/I/001 “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros. 

Vairāk informācijas: Linda Sinka, projektu vadītāja, linda.sinka@rbs.lv

Share This Story, Choose Your Platform!