Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība izsludina programmēšanas konkursu vidusskolēniem ar mērķi plašākai sabiedrībai parādīt vidusskolēnu idejas vai problēmas, kas ar programmēšanas palīdzību tiek ieviestas vai risinātas. Konkursa dalībniekiem ir jāprezentē projekts par sabiedrības grupai aktuālu problēmu, kas ir izstrādāts vidusskolas kursā Programmēšana I vai II. Programmēšanas konkursu finansiāli atbalsta tehnoloģiju lieluzņēmums LMT.

Skolēnu pieteikšanās konkursam notiek līdz šā gada 22.aprīlim Riga Business School mājaslapā rbs.lv, sagatavojot īsu video par vidusskolas kursā Programmēšana I vai II izstrādāto programmēšanas risinājumu. Konkursā var iesniegt gan individuālus, gan komandā līdz trīs cilvēkiem izstrādātus projektus. Projekta tēmu skolēni izraugās paši vai konsultējoties ar savu skolotāju. Konkursa finālā, 11.maijā, desmit labāko projektu komandas prezentēs savus risinājumus klātienē Rīgā, Riga Business School telpās. Pieteikumus vērtēs žūrijas pārstāvji no Riga Business School, LMT, Izglītības un zinātnes ministrijas, IT izglītības fonda, kā arī programmēšanas skolotājs.

Par uzvaru konkursā katrs skolēns individuāli saņems naudas balvu – par 1.vietu – 300 eiro vērtībā, par 2. vietu – 150 eiro, bet par 3. vietu – 100 eiro. Balvas piešķirs arī pirmo trīs vietu ieguvēju skolotājiem, katram dāvanu karti 100 eiro vērtībā. Konkursa balvu fonds ir paredzēts tehnoloģiju iegādei LMT klientu centros.

Silvija Reinberga, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre: ”Latvijā ir nemitīgi jāstrādā pie jauniešu prasmju spodrināšanas datorzinātnēs un eksaktajos priekšmetos, tāpēc atbalstām virkni iniciatīvu, kas veicina jauniešu interesi par programmēšanas priekšmetiem. Konkurss lieliski ataino skolēnu apgūto prasmju pielietojumu, viņu degsmi un radošumu. Es ticu, ka iesniegtie darbi pavērs jaunas perspektīvas sabiedrībai aktuālu tēmu risināšanā. ”

Klaudio Rivera, Riga Business School direktors: ”Programmēšanas konkurss ir labs atskaites punkts mācību gadā apgūtās vielas demonstrēšanai, saņemot kompetentas žūrijas vērtējumu ar iespēju skolēniem iegūt vērtīgas balvas. Vēlamies aicināt arvien vairāk jauniešu mācīties programmēšanu, spēcināt savas prasmes tehnoloģijās un uzdrošināties kļūt par inovatoriem, lai Latvija varētu lepoties ar saviem gaišajiem prātiem.’’

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas pieejamajiem datiem Latvijā šobrīd Programmēšanu I apgūst 139 skolās, bet Programmēšanu II – 115 skolās. Programmēšanas konkurss ir viena no iniciatīvām, kas sekmē lielāku jauniešu piesaisti programmēšanas jomai un spēcina tehnoloģiju apguvi ne tikai augstākajā izglītībā, bet arī skolās.

Riga Business School rīkotais programmēšanas konkurss notiek jau otro gadu. Pagājušā gada konkursā piedalījās 27 komandas, no kurām 10 tika uzaicinātas uz konkursa finālu.

Vairāk par programmēšanas konkursu un pieteikšanos: : https://rbs.lv/lv/programmesanas-konkurss-vidusskoleniem/

Share This Story, Choose Your Platform!