1.martā pirmo reizi Ogres novadā norisinājās loģikas spēle “Ogre Puzzle Day”, kas pulcēja 80 aizrautīgākos vidusskolēnus, lai savstarpēji sacenstos loģikas uzdevumu risināšanā. Prestižajā Hārvarda Universitātē aizgūtos uzdevumus visprasmīgāk atrisināja Ogres Valsts ģimnāzijas jauniešu komanda “Dārgakmeņi”, tādējādi iegūstot godpilno 1.vietu. 

Loģikas spēlē “Ogre Puzzle Day”, ko organizēja Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība, pirmo 1.vietu izcīnīja jauniešu komanda “Dārgakmeņi” no Ogres Valsts ģimnāzijas, 2.vietas ieguvēji bija skolēnu komanda “Pentaspēks” no Ogres Valsts ģimnāzijas un 3.vietā ierindojās jauniešu komanda “5 Muskatieri” no Ikšķiles vidusskolas. Kopumā pasākumā piedalījās 16 komandas no 6 Ogres novada vidusskolām.

“Mēs ļoti novērtējam, ka Ogres Valsts ģimnāzija kā novada vispārējās izglītības centrs spēj piesaistīt sadarbības partnerus un rīkot Ogres novadā vēl nebijuša koncepta pasākumus. Īsā laikā, kopš “Ogre Puzzle Day” izsludināšanas, esam saskatījuši iedvesmojošu viļņošanos jauniešu vidū. Pozitīva un vērtīga mācību pieredze un sasniegumi katram ir Ogres novada izglītības nozares vadmotīvs, tāpēc vēl lielāks gandarījums bija iespēja šo mācīšanās un savstarpējās sadarbības pieredzi baudīt klātienē. Ikviens jaunietis, kurš šodien piedalījās šajā pasākumā, ir apliecinājums, ka loģiskā domāšana, azarts un asprātība jauniešiem palīdz mācīties. Esam droši, ka šī pieredze viņus nākotnē iedvesmos arī pašiem radīt līdzīgas iniciatīvas, ” atzīst Ogres Valsts ģimnāzijas direktore Inna Zeņkeviča.

“Puzzle Day koncepts ir lieliska platforma, kas ne tikai attīsta programmēšanai nepieciešamo prasmju spektru – galvenokārt radošu problēmu risināšanu – bet arī apliecina, cik efektīvi var strādāt izglītības sistēma, valsts pārvaldes iestādes un privātā sektora uzņēmumi, ja tiek apvienotas pūles. Tas ir ceļš uz inovatīvu, zināšanām bagātu sabiedrību. Paldies Ogres novada Izglītības pārvaldei, Ogres Valsts ģimnāzijai un Luminor bankai par atbalstu loģikas spēles norisē. Ar prieku gaidīsim arī citu pašvaldību un uzņēmēju iniciatīvas sadarboties, lai kopīgiem spēkiem organizētu Puzzle Day gan vidusskolēniem, gan uzņēmumu komandām kā saliedēšanās pasākumu,” saka Riga Business School direktors Klaudio Rivera.

Balstīta Hārvarda Universitātes uzdevumu struktūrā, Latvijā ir radīta pirmā spēles adaptācija, kas ASV jauniešu vidū ir kļuvusi par tradīciju. Līdzīgi arī citas Latvijas skolas plāno to iekļaut starp izglītojošām aktivitātēm saviem skolēniem.

Pasākums bija vērtīgs arī skolotājiem, sniedzot tiem iespēju apmeklēt informatīvu sesiju savu personīgo un profesionālo kompetenču celšanai. Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Briede skolotājiem sniedza informatīvu lekciju “Emocijas pret loģiku. Ieskats krāpšanā”. Pasākuma atbalstītāji spēles norises vietā nodrošināja pasākuma dalībniekiem izklaidējošus un izzinošus stendus.

Puzzle Day spēles virsmērķis ir sekmēt skolēnu interesi par informāciju tehnoloģijām, iesaisti programmēšanā un eksaktajās zinībās. Risinot loģikas uzdevumu, skolēni lieliski attīsta komandas sadarbības prasmes, problēmu risināšanas tehnikas, kā arī uzlabo savu radošo domāšanu, kas ir programmēšanas apguves pamats. Loģikas spēles formāts apliecina, ka datorzinātnes nenozīmē tikai programmēšanu, bet gan problēmu risināšanu.

“Ogre Puzzle Day” organizēja Ogres novada Izglītības pārvalde, Riga Business School sadarbībā ar Ogres Valsts ģimnāziju un Luminor banku. Pasākumu atbalstīja MyFitness un BrainGames.

Share This Story, Choose Your Platform!