Riga Business School saņem četras “Palmes of Excellence” un atzinību par savām MBA programmām

Jau sesto gadu Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība Eduniversal reitingā ir saņēmusi četras no piecām “Izcilības palmām” jeb Palmes of Excellence, kas nozīmē, ka tā ierindojas starp 200 vadošajām biznesa skolām pasaulē ar nozīmīgu starptautisku ietekmi. Turklāt Riga Business School Professional MBA programma ir atzīta par 5. labāko Austrumeiropā, Professional MBA ar specializāciju mārketingā – par 16. labāko Austrumeiropā, un Executive MBA programma – par 17. labāko Austrumeiropā. Starp Latvijas augstskolām, Riga Business School maģistra programmas novērtētas visaugstāk.

Eduniversal galvenā mītne atrodas Parīzē. Tā ir starptautiskā reitingu un vērtējumu aģentūra, kas specializējas augstākajā izglītībā. Uzņēmums ir guvis spēcīgu pieredzi akadēmisko iestāžu un programmu novērtēšanā Francijā kopš 1994. gada un starptautiski kopš 2007. gada.

Eduniversal reitingā iekļauj 1000 labākās biznesa skolas un labākās maģistratūras un MBA programmas vairāk nekā 50 studiju jomās 154 valstīs. Šie reitingi ir paredzēti informācijas sniegšanai topošajiem studentiem, lai viņiem palīdzētu izvēlēties turpmākās studijas.

Ceru, ka šis reitings palīdzēs studentiem izvēlēties sev labāko maģistratūras programmu un apliecinās, ka viņi ir labās rokās, dodot priekšroku Riga Business School. Atkārtota Eduniversal atzinība nozīmē, ka mūsu programmas turpina piedāvāt izcilas Professional MBA un Executive MBA programmas, pielāgojoties pārmaiņām tirgū un aktuālajām studentu vajadzībām.

Jānis Grēviņš
Riga Business School direktors

Oficiālā 1000 labāko biznesa skolu atlase balstās uz kvantitatīviem un kvalitatīviem kritērijiem. Pēc tam izvēlētās skolas tiek sadalītas piecos izcilības līmeņos ar nosaukumu Palmes of Excellence. Izcilības līmeni katrai skolai piešķir galvenokārt saskaņā ar starptautisko darbību kritērijiem, piemēram, akreditāciju, citiem reitingiem un dalību akadēmiskās vai profesionālās asociācijās vai partnerībās. Turklāt iestādes vērtē arī viena otru. Šo unikālo soli sauc par Dekānu balsojumu, un tajā tiek ņemtas vērā citu Eduniversal reitingā iekļauto labāko biznesa skolu dekānu zināšanas un pieredze.

Programmu reitingā tiek ņemta vērā programmas reputācija – 50% ir balstīti uz personālvadības speciālistu viedokļiem un 50% ir balstīti uz skolai piešķirtā Palmes of Excellence līmeņa, pirmās darba vietas atalgojuma un studentu apmierinātības aptaujas rezultātiem.

Starptautiska zinātniskā komisija ir atbildīga par 1000 labāko biznesa skolu oficiālu atlasi, Dekānu balsošanas procesa uzraudzību un Eduniversal biznesa skolu reitingu metodikas pārraudzību. To veido 11 dalībnieki: divi Eduniversal vadošie darbinieki un deviņi neatkarīgi augstākās izglītības eksperti. Visiem komisijas dalībniekiem ir ievērojama pieredze akadēmiskajā pasaulē un savā jomā.